Persoonlijke drijfveer en visie

Het is mijn passie om jou blij te maken met een inzicht die jou weer een stap verder brengt in je leven. Mijn kracht ligt in een goed ontwikkelde intuïtie en een rijke levens-ervaring. In mijn jeugd was er veel spiritualiteit en door mijn priesterooms kwam ik al vroeg in aanraking met het kloosterleven. In mijn studententijd aan de kunstacademie    (Artez) heb ik voor het eerst een Benedictijns klooster bezocht. Ik vond hier alles wat ik zocht: rust, vriendelijkheid en inspiratie. Hier is het eerste idee om een eigen spel te ontwikkelen geboren.

 

Jaren later toen ik Nederlands studeerde en werkzaam was als communicatietrainer heb ik dit idee omgezet in daden. In de regel van Benedictus vond ik de antwoorden die ik zocht. De eerste kleitabletten die daarna omgevormd zijn naar kaarten zijn al in 2011 gemaakt. Het zijn er uiteindelijk 60 geworden. Vanuit mijn kunstzinnige achtergrond heb ik het geloof en  de ervaring  dat een enkele afbeelding vaak meer zegt dan duizend woorden. Het raakt het onderbewustzijn aan, waar jouw antwoorden liggen. Ik ben er om dat te sturen en begeleiden.

Wat kan het Benedictijns Spel voor jou betekenen ?

Hieronder kun je wat Reviews lezen

                             Reacties:

Irene: 

deelneemster Tafel van Benedictus.

Kristine Ram heeft in haar Benedictijns spel omvangrijk en veelzijdig materiaal samengesteld en ze gebruikt diverse vormen van interactie. Elke deelnemer krijgt impulsen, die verbluffend genoeg bij haar of zijn situatie aansluiten. Ik heb de bijeenkomsten met Kristine en de groep als verrijkend ervaren: de Benedictijnse tafel voedt je met bronnen van waarde.

Suzanne:

Wat een heerlijk inspirerend spel. Handig voor in de praktijk. En dan ook nog zo mooi uitgevoerd. Het was genieten! Van de goede begeleiding. Van wat het teweeg bracht. En lekker zitten in de zon......Dank voor een gezellige middag!

Esther:

Je creëert op een hele rustige wijze een vertrouwde setting waarbij ik op een andere manier ging nadenken over bepaalde onderwerpen. De kaarten zijn supermooi, past bij het spel en de kloosteronderwerpen. Bewondering hoe je dit tot stand hebt gebracht. Ik heb jou als spelleider als rustig, verdiepend en uitleggend ervaren. 

Anja: 

Op 3 november 2014 heb ik een kaartconsult met Kristine gehad. De kaarten en het spel zijn fantastisch ontworpen. Intrigerende kaarten! Bijzonder hoe het Benedictijnse gedachtegoed toepasbaar is in het moderne leven van een leek. Het consult ijlt nog steeds na in mijn gedachten ...Het heeft mij waardevolle inzichten gegeven om verder over na te denken & te gaan toepassen! 

Nynke:

(coach Enneagrammen)

'Ik heb genoten van je spel die middag. Ik vond dat je heel goeie vragen had en het spel ziet er echt goed uit.'

Yvonne:

'Het is een prachtig uitgevoerd spel. Het zet je aan het denken over jezelf en over hoe je met dingen omgaat. Kristine is een warme, liefdevolle coach met heel veel inzicht in het spel, maar ook in de menselijke natuur. Ik heb al heel veel van haar geleerd. Dit is niet zomaar een spel. Het is de praktische uitvoering van een mooi en belangrijk gedachtegoed, waar we zeker ook nu veel aan kunnen hebben. Wat vorm, betekenis, zin en inhoud geeft. Als je daarin wilt groeien, ga het vooral eens spelen met Kristine. Ik weet zeker dat je verrast zult worden wat het je brengt!

Evelien:

Je spreekt prettig en rustig met ruimte voor de deelnemers om hun grenzen aan te geven (en al dan niet iets te zeggen over de gekozen kaart). Bijzonder hoe je hier jarenlang aan hebt gewerkt. Dat de kaarten eerst echt in klei zijn gemaakt, maakt het spel heel authentiek. Met name de concretisering van de drie geloften en de uitwerking van de kloosterrollen sprak me erg aan.

 

Tonny:

'Het was goed dat iedereen ook iets kon zeggen over wat getrokken werd en dat we er - in alle voorzichtigheid - op konden reageren, met herkenning of iets dergelijks. Door het reageren en elkaars interpretaties horen 'gaat het leven'. Voor mij werkt het althans zo. Wat me verbaasde en - prettig - verraste is, dat ik het ongelofelijk knap vind dat het 'spel' zo goed, ja hoe zeg ik dat, zo goed op elkaar aansluit. Dat het een groot passend geheel is. (Ik leg weleens 'een kaartje' en heb me nooit gerealiseerd wat een enorm - en kunstig - werk het is van de maker) Een geweldig compliment daarvoor.'

 

 

 

Tafel van Benedictus 2020 | Kristine Ram| Arnhem Gelderland Nederland I E-mail: kristineram@hotmail.com  K.K. 61468495

Je ontvangt mijn artikelen met tips en aanbiedingen als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief.

Tafel van Benedictus en Benedictijns Spel zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets uit deze weergave mag worden gekopieerd

of gedeeld zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Images not to be reproduced without permission; copyright Tafel van Benedictus

Diese Website wurde mit dem Homepage-Baukasten von
.com
erstellt. Erstellen Sie Ihre Website noch heute.
Gleich loslegen