top of page

                             Reacties:

Irene: 

deelneemster Tafel van Benedictus.

Kristine Ram heeft in haar Benedictijns spel omvangrijk en veelzijdig materiaal samengesteld en ze gebruikt diverse vormen van interactie. Elke deelnemer krijgt impulsen, die verbluffend genoeg bij haar of zijn situatie aansluiten. Ik heb de bijeenkomsten met Kristine en de groep als verrijkend ervaren: de Benedictijnse tafel voedt je met bronnen van waarde.

Suzanne:

Wat een heerlijk inspirerend spel. Handig voor in de praktijk. En dan ook nog zo mooi uitgevoerd. Het was genieten! Van de goede begeleiding. Van wat het teweeg bracht. En lekker zitten in de zon......Dank voor een gezellige middag!

Esther:

Je creëert op een hele rustige wijze een vertrouwde setting waarbij ik op een andere manier ging nadenken over bepaalde onderwerpen. De kaarten zijn supermooi, past bij het spel en de kloosteronderwerpen. Bewondering hoe je dit tot stand hebt gebracht. Ik heb jou als spelleider als rustig, verdiepend en uitleggend ervaren. 

Anja: 

Op 3 november 2014 heb ik een kaartconsult met Kristine gehad. De kaarten en het spel zijn fantastisch ontworpen. Intrigerende kaarten! Bijzonder hoe het Benedictijnse gedachtegoed toepasbaar is in het moderne leven van een leek. Het consult ijlt nog steeds na in mijn gedachten ...Het heeft mij waardevolle inzichten gegeven om verder over na te denken & te gaan toepassen! 

2016 Bas Meisters. lector Oud Katholieke kerk:

 'Ik vind het ontzettend leuk om eraan mee te doen.

 ik ben erg onder de indruk van hoe je je spel hebt bedacht

en vorm gegeven. Het ziet er allemaal zo professioneel uit. 

Zo mooi, zo oogstrelend. Echt super.'

2016 nov. na het kloosterweekend in de OLVabdij in Oosterhout,

reactie van een deelneemster: 

Het spel heeft tijdens het weekend woorden gegeven aan gevoelens die gaande het weekend door alles wat er gebeurde zijn gaan rondzwerven in mijn hoofd en lichaam. De uitkomsten van het spel waren raak en herkenbaar. Net alsof de losgekomen gedachten en gevoelens werden vastgezet met een naam en uitleg waarmee ik verder kan. De beelden van de kaarten waren hierin ook erg aanvullend en gaven een mooie gelegenheid om de afsluitende creatieve opdracht van het weekend te kunnen invullen. 

2015 Thea: "Het geeft inzicht, dat ervaar ik in de kaartochtenden, je denkt meer over dingen na in gesprekken die je anders niet zo snel met anderen zomaar zult hebben en dat geeft zin en is positief en geeft een voldaan gevoel, even los van deze hectische wereld. Zo werkt het bij mij en daarom ben ik heel blij met deze ochtenden. Ik ben jou heel dankbaar voor je inzet om het zo gedegen voor te bereiden en ons te helpen de zaken op een rijtje te zetten.''

2016 nov. Pascal, na workshop D3rde Verdieping

Ongemerkt, op een speelse manier en in ongedwongen gesprekken, komen inzichten bovendrijven. Het Benedictijns Spel is een toegankelijke en creatieve manier om je in de vragen van je leven te verdiepen. Boeiend, verbindend, verhelderend, diepgaand maar niet zwaar, spiritueel maar ook praktisch. En wat is Kristine een fijne cursusleider. Enthousiast, warm, kunstig en met kennis maakt ze van de bijeenkomst een zin-vol geheel. Zeker aan te raden!

2017 mei Laatst vroeg één van de deelnemers van de 'Tafel van Benedictus': "Kristine, waarom ben jij eigenlijk nog niet beroemd met je  Benedictijns Spel? "

 

Nynke:

(coach Enneagrammen)

'Ik heb genoten van je spel die middag. Ik vond dat je heel goeie vragen had en het spel ziet er echt goed uit.'

Evelien:

Je spreekt prettig en rustig met ruimte voor de deelnemers om hun grenzen aan te geven (en al dan niet iets te zeggen over de gekozen kaart). Bijzonder hoe je hier jarenlang aan hebt gewerkt. Dat de kaarten eerst echt in klei zijn gemaakt, maakt het spel heel authentiek. Met name de concretisering van de drie geloften en de uitwerking van de kloosterrollen sprak me erg aan.

 

Tonny:

'Het was goed dat iedereen ook iets kon zeggen over wat getrokken werd en dat we er - in alle voorzichtigheid - op konden reageren, met herkenning of iets dergelijks. Door het reageren en elkaars interpretaties horen 'gaat het leven'. Voor mij werkt het althans zo. Wat me verbaasde en - prettig - verraste is, dat ik het ongelofelijk knap vind dat het 'spel' zo goed, ja hoe zeg ik dat, zo goed op elkaar aansluit. Dat het een groot passend geheel is. (Ik leg weleens 'een kaartje' en heb me nooit gerealiseerd wat een enorm - en kunstig - werk het is van de maker) Een geweldig compliment daarvoor.'

Yvonne:

'Het is een prachtig uitgevoerd spel. Het zet je aan het denken over jezelf en over hoe je met dingen omgaat. Kristine is een warme, liefdevolle coach met heel veel inzicht in het spel, maar ook in de menselijke natuur. Ik heb al heel veel van haar geleerd. Dit is niet zomaar een spel. Het is de praktische uitvoering van een mooi en belangrijk gedachtegoed, waar we zeker ook nu veel aan kunnen hebben. Wat vorm, betekenis, zin en inhoud geeft. Als je daarin wilt groeien, ga het vooral eens spelen met Kristine. Ik weet zeker dat je verrast zult worden wat het je brengt'!

Kristine Ram

is coach

en de maker van het 

Benedictijns Spel.

Welkom op de website
van
Kristine Ram! 

 

bottom of page